Welke leeftijd voor elektrische kinderauto?
Qua ruimte is een elektrische kinderauto geschikt voor kinderen van circa 2 tot 5 jaar. Maar de vraag is op meerdere manieren te beantwoorden. Allereerst hebben we bij dit speelgoed te maken met de kans op inslikkingsgevaar van kleine deeltjes. Daardoor wordt het afgeraden deze te gebruiken bij kinderen in de leeftijd van 0-3 jaar.
Veel ouders willen hun kind zo jong mogelijk achter het stuur zetten. Bij de leeftijd van 2 jaar zijn kinderen motorisch in staat om zelfstandig een elektrische kinderauto te besturen. Een beetje oefenen is altijd nodig, maar ze hebben ook allemaal een handige afstandsbediening waarmee je de auto als ouders kunt besturen.
Zijn er ook grotere kinderauto's?
Ja wij verkopen ook 2-persoons kinderauto's voor de leeftijd van 2 tot 7 jaar. Hier kunnen kinderen van 5 jaar nog goed in zitten, worden ze ouder, dan is de ruimte uiteraard ook beperkter. Dus zoek je iets voor een kind van 5 jaar of ouder, kies dan altijd voor een tweezitter.
Wat is de beste kinderauto?
Kwalitatief zijn al onze kinderauto's van hoogwaardige kwaliteit. Er is er niet één die de allerbeste is. Ze zijn allemaal rijk uitgerust met mooie opties en beschikken over sterke aandrijfmotoren die zorgen voor goede rijprestaties. Of het nou een 12V of 24V is, er is voor elk budget of wens een passend model. De slechtste kinderauto's hebben 6V aandrijving (1 motor) en vaak minimale opties. Deze absoluut niet kopen, zonde van het geld.
Wat voor accu zit er in een kinderauto?
Uit veiligheidsoverwegingen hebben ze allemaal een loodaccu VRLA (Valve Regulated Lead Acid) of SLA (Sealed Lead Acid). Deze accu's zijn klein, hebben veel vermogen en zijn volledig gesloten waardoor ze niet kunnen lekken. De meest voorkomende accu in kinderauto's is tegenwoordig de 12V 7Ah accu. Uiteraard verkopen wij ook accu's met meer uithoudingsvermogen, maar dan moet je daarvoor wel ruimte hebben in de auto (is meestal niet aanwezig). Je kunt ook kiezen voor de 12V 9Ah accu, die heeft precies dezelfde afmetingen, maar 30% meer rijplezier.
Hoe hard gaat een elektrische kinderauto?
Een 6V kinderauto haalt een snelheid van circa 3 km/u. Hoe hard gaat 12 Volt? De 12V modellen gaan harder, die rijden gemiddeld 5 km/u. Voor de 4WD auto's geldt een snelheid van 6 km/u. En er zijn enkele 24V modellen die circa 8 km/u gaan, maar dat geldt niet voor alle 24V speelgoed auto's. De maximale snelheid van de snelste kinderauto is op dit moment 15 km/u. Maar, dit valt niet meer onder de definitie van speelgoed en is ook niet toegestaan op de openbare weg.
Hoe lang moet ik hem opladen?
Voor het opladen van elektrische kinderauto's hebben we een aparte blogpost geschreven. Om toch een kort antwoord te geven: maximaal 10-12 uur en meestal volstaat 6 uur opladen al voor een volle accu.
Hoelang of hoever kan een kinderauto rijden?
Over het algemeen kun je uitgaan van een rijtijd van 45 minuten op een volle batterij. Hoelang je kunt rijden hangt af van o.a. de grootte van de accu, het gewicht van de auto en inzittende(n), soort ondergrond, banden, temperatuur, slow start (of niet), rijstijl en snelheid. Teveel zaken om er heel precies iets over te zeggen, zeker wat betreft de afstand (hoever). De rijtijd van 45 minuten is dus echt een gemiddelde. Er zullen mensen zijn die er 30 minuten mee rijden en anderen 90 minuten.
Zijn elektrische kinderauto's veilig voor kinderen?
Ja elektrische kinderauto's zijn veilig voor kinderen. Het speelgoed is uitvoerig getest en voldoet aan alle normen. Het gaat erom dat je het veilig gebruikt. Dus zorg voor een veilige omgeving, zorg voor ouderlijk toezicht, houd de afstandsbediening in de hand, doe het gordeltje om en houd er rekening mee dat andere weggebruikers de kinderauto niet zien of verwachten. Je neemt deel aan het verkeer, dus houd rekening met alles om je heen.
Kunnen elektrische kinderauto's ook buiten worden gebruikt?
Ja elektrische kinderauto's gebruik je juist buiten omdat je daar meer ruimte hebt. In huis rijden wordt absoluut afgeraden, daar is de kans op botsingen en omvallende spullen het grootst. Parkeer na het rijden de auto wel weer warm en droog in huis. Laat hem nooit buiten staan.
Wat is het maximale gewicht dat een elektrische kinderauto kan dragen?
Fabrikanten zijn vaak zeer conservatief wat betreft specificaties. Het maximale gewicht dat een elektrische kinderauto kan dragen is voor een 12V model gemiddeld 40kg. Fabrikanten geven vaak 30kg aan, maar dat kun je dus naast je neer leggen. Grote 2-persoons kinderauto's kun je belasten tot 50kg. Een flink gewicht waar je in de meeste gevallen niet snel aan zult komen.
Zijn er speciale veiligheidsvoorzieningen op elektrische kinderauto's?
Kinderauto's zijn uitgevoerd met een paar belangrijke veiligheidsvoorzieningen. Allereerst is dat een (heup)gordel. Deze draagt bij aan de veiligheid, maar dit is uiteraard niet bewezen en werkt ook niet als een echte veiligheidsgordel zoals in een personenauto. Is de kinderauto uitgerust met een 2.4G afstandsbediening (2.4G RC), dan heeft de afstandsbediening een noodstop functie, snelheidsregeling en trekt de auto door de slow start (ook wel soft start) rustig en zonder schokken op. Remmen doen kinderauto's allemaal automatisch zodra je het gas loslaat.
Is het mogelijk om reserveonderdelen te krijgen voor elektrische kinderauto's?
Ja wij hebben een grote voorraad met reserveonderdelen. Hierin vind je niet alleen opladers, schakelaars, afstandsbedieningen en batterijen. Nee, we hebben nog veel meer. We bewaren ook onderdelen van zogenoemde donor auto's, die leveren we enkel op aanvraag en zijn niet zichtbaar in onze webshop. Verder zijn sommige onderdelen ook na te bestellen bij de fabrikant. Dus voor heel veel reserveonderdelen kun je bij ons terecht, maar soms is het ook pech als er een onderdeel niet meer leverbaar is.
Wat is een licentie kinderauto?
Een licentie kinderauto is bijvoorbeeld een Audi kinderauto, BMW kinderauto, Lamborghini kinderauto, Mercedes kinderauto of Range Rover kinderauto. De auto's zijn met goedkeuring van deze automerken geproduceerd, mogen de merknaam dan ook dragen en lijken spreken op hun grotere broers en zussen.